torsdag 29. april 2010

Rundering med Morten Egtvedt

Sitter og river meg i håret i skrivende stund fordi jeg meldte meg på bare som observatør på runderingskurset med Morten Egtvedt. Felix måtte sitte i bilen den gangen her, men etter motivasjons-boosten i helga er Felix og jeg klar for å begynne å trene.

Jeg er helt fersk på rundering, men lærte veldig mye av kurset i helga. Jeg lærte om hvor viktig det er med godt figurantarbeid (jeg blir kanskje litt overivrig til tider) og hvordan man kombinerte systemarbeid på en åpen mark med å gå ut i terrenget.

Deltakerne hadde fremgang i løpet av kurset og Linn og Pia begynte å baklengskjede meldingen med bringkobbel.

For min egen del så hadde Felix og jeg vår første økt i dag. Først sendte jeg Pia ut i skogen med leke, for å se om Felix hadde problem med å søke seg ut fra meg. Dette var ikke noe problem. Så jobbet vi med system på marken. Linn og Pia var flotte figuranter og Felix syns dette var supert. Det er begrenset hvor langt man kan gå ut på markene mine her hjemme, men de gikk vel ut ca 25 meter på hver side. Så at Felix var litt kjapp på avtrekkeren ute hos figurantene i begynnelsen, men etter hvert ble han flinkere til å holde seg der.

Morsomt å få begynt med runderingstreningen. Felix så ut til å storkose seg, så dette skal bli moro. Håper at Morten vil komme til oss neste vår også og da skal jeg sloss meg til en plass på kurset med hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar