tirsdag 12. januar 2010

Hva kan 2010 by på?

Da er vi kommet inn i et nytt år. Hva er våre ambisjoner fremover?
 • Få alle øvelsene opp til elite til å sitte
 • Gå på klikkertrenerkurset som begynner i februar
 • Gå på 2 samlinger til med Maria Hagstrøm
 • Få Felix til å takle bedre forstyrrelser (andre hunder og folk)
 • Trene kondis (spark, ski, sparkesykkel, sykkel)
 • Trene videre på spor
 • Gå på et agilitykurs i sommer (om jeg finner et som er klikkerbasert)

Nå for tiden har jeg gått en del på ski med Felix. Det går veldig fint så sant vi ikke møter andre skiløpere. Vi har også vært på to turer med spark og det er KJEMPEKULT. Jeg er egentlig en adrenalin-junki (les: fallskjermhopping og full fart på hesteryggen), så dette syns jeg er moro.

I går satt jeg og gikk gjennom diverse øvelser i "teori og praksis" og til min store forskrekkelse så jeg at jeg hadde glemt helt av "Fritt hopp over hinder med sitt". Så da var økten i går satt.

 • Satt opp to kasser ved siden av hverandre på teppet på gulvet inne (les: merkelige hinder) og la musematte på den andre siden. Tok noen kjappe repetisjoner på sitt i front før jeg sendte Felix fra meg til musematten som lå ca 2 meter på den andre siden av hinderet. Joda. Felix hoppet og jeg klikket for target på musematte og belønningen fikk han med meg (hoppet hinderet tilbake av seg selv). Ville ikke at han skulle bli for fokusert på musematten så jeg baklengskjedet øvelsen ganske raskt. Klikket for utg.st før jeg satt ham igjen på musematten og kalte ham inn. 3 repetisjoner der før jeg sendte ham ut også. Har øvd en del på å plutselig si kommandoer på tur så han tok den med en gang. Fjernet musematten og det gjorde ingen forskjell. Han tok denne flere ganger før jeg avsluttet.
 • Sitt dekk og stå. Jeg blir aaaaaldri fornøyd. Jeg syns ståen hans er veldig god under marsj og under innkomst, men den er ikke helt bra i front enda. Han kan finne på å rygge, eller gå et steg frem. Det er også vanskelig å ta denne frivillig på avstand, for jeg vil ha låste bakben og da er det vanskelig å bruke f.eks en planke for forbena på avstand. Da måtte denne i så fall lagt foran bakbena. Noen som har en ide?

2 kommentarer:

 1. Liker målene dine for 2010:) I agility kan jeg anbefale Bodil sine kurs i Bergen, hun er superdyktig og kjører etter samme opplegg som Fanny,Susan Garett osv Du finner kursene hennes på kursplanen på Canis, Bergens avdelingen.
  Når det gjelder låste bakbein er et tips å trene inne over en dørstokk med bakbeina bak eller bruke en palle.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tipsene. Den med dørstokken var ikke dum! :D Har superlyst til å prøve agility. Skal ikke se bort fra at det blir en tur til Bergen, men det er litt kronglete å komme seg dit... Vet du om noen i Trondheim e.l?

  SvarSlett