tirsdag 12. mai 2009

Crate games. Tirsdag.

Det ble "onsdagssamling" i dag istedenfor i morgen. Tok to økter med Felix i et bur. Målet er å skape interesse for buret og at han skal slappe av der. Belønnet fortløpende for at han satt i buret. Etter hvert kunne jeg åpne døren, vente 1-2 sekund og så gi godbit. Forsøkte også med litt omvendt lokking. Har ikke lest så mye om det med buret enda, men vi skal sette oss bedre inn i det.

Skal også trene inn "frisignal" slik som Fanny Gott viser på video. Mange baller i luften, men den største oppturen for oss er vel egentlig at Felix begynner å roe seg mer under avslapping. Satt fint og rolig borte med meg mens annen hund trente i dag. Dette er takket være Linda som hjalp meg så mye i går :) Stresset hans er jo egentlig den største nøtten for oss, så jeg er veldig fornøyd med at det har sunket betraktelig.

2 kommentarer:

  1. Heia!
    Så snill du er som gir meg "skylden" for at Felix har dempet stresset, men sannheten er at det er du som som skal ha ALL rosen. Det er dine trenerferdigheter som gjør at han har blitt så flink! Når alle damene er ferdige med løpetiden får du virkelig oppleve hvor mye du har lært han! :-)

    SvarSlett
  2. Ikke vær så sjenert nå da Linda. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle roe stresset, og å observere deg og Felix lærte meg mye! :) Er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal gripe an utfordringene for en nybegynner i hundetrening. :) Lærer noe nytt for hver dag!

    SvarSlett