fredag 15. mai 2009

Fredag. Ruten og apport.

Vi tar på oss nye utfordringer og i dag var det ruten som sto for tur.
  • Ruten. La ut musematte midt imellom fire kjelger (mellomrom på 3x3 meter). Klikket for at han tråkket på musematten og forflyttet meg så ut fra ruten under første drakamp. Felix tok hintet og etter en liten forvirring der han tilbydde stå ved en kjegle skjønte han hva han skulle gjøre. Forflyttet meg så han sprang (i gallopp) mot musematten fra alle fire kantene. Dette tok han fort. 4 klikk så ga vi oss.
  • Ruten igjen. Forflyttet kjeglene til et annet sted på marken og la musematten ut på nytt. To klikk for denne. Så ba jeg pappa fjerne musematten. Denne var ny. Har aldri brukt musematten og så fjernet den før. Felix la merke til at pappa hadde musematten så først sprang han bort til han, men SÅ, tror du ikke at han fant midten på ruten igjen da?! Joda. Klikk og jackpot. En gang til fant han midten og han var stolt som en hane. JIPPI! Moro. Kommer til å bruke musematten i begynnelsen neste gang også, bare for at han skal bli helt sikker. Tok egentlig bort musematten i dag fordi det er så morsomt å teste hvor mye han egentlig forstår. Utrolig smart hund!
  • Apporten. Ville teste at han tok grepet og hadde ikke en apport så jeg brukte en crocket-pinne. Grepet var solid. Han hang så godt at forbena hang i luften. Tok ham i utgangsstilling og holdt pinnen foran ham. Holdt i 6-8 sekund. Sa "takk" tok pinnen ut og belønnet med drakamp. Flotters. Prøvde også med metall. Brukte da en fastnøkkel som var sylinderformet. Dette var derimot ikke snakk om å ha i munnen. Hele ansiktet hans sa "ææææsj". Hehe. Klikket for at han luktet på den og så ga vi oss med den.

Flott dag med nye utfordringer. Pappa skal dreie en apportbukk til meg så dette skal vi jammen det få til! Venter litt med metallapporten, men kommer til å bruke skjeer og slikt for å la ham venne seg til metall i munnen. :)

I 2 uker fremover kommer jeg også til å fokusere på at han skal lære seg "gå og legg seg" inne. Dette for å dempe kvelds-stresset hans. Trente på å lære ham det i en halv time i dag. Fungerte fint. Leide ham tilbake hver gang han gikk bort. I går trente vi på å sitte mens mange andre hunder hadde innkallingstrening i nærheten. En halv time med dette ble utfordrende, men han greide det kjempefint! Flinke gjeterhunden min!

2 kommentarer:

  1. Du imponerer, Irene!!! Og ja, du har en super hund også!!

    SvarSlett
  2. Så flinke dere er å trene!;D vi må prøve sånn med musematte, Mynte begynner å skjønne apport nå:) hvordan er han med andre hunder?

    SvarSlett