mandag 11. mai 2009

Styre stress.

Felix har vært litt stresset for tiden og vi jobber aktivt med det på trening. I dag tok Linda over treningen av Felix da vi satt inne i travhytten. Det var maaange hunder der inne, blant annet tre løpetisper.

Linda fikk Felix til å sitte og han prøvde ut mange måter for å komme seg bort mot de andre hundene; reise seg, krype, rulle, gå bakover, hoppe opp, slikke, bjeffe osv. Linda var veldig klar og rolig. Det eneste kravet var at han skulle sitte. Det som "trigget" ham var at andre hunder gikk ut/kom inn og at andre hunder så på ham. Det er nok ikke lett å være i puberteten, men etter en stund så fant Felix ut at det ikke var vits i å prøve ut alle mulige måter for å komme seg bort. Da roet han seg og ble bare sittende og se på de andre hundene.

Etter dette tok jeg ham med ut og Felix har aldri vært så rolig før. Om en hund som passerte ble for spennende, satt jeg meg på huk og gav ham godbiter. Er nøye med at han ikke skal dra i båndet og at han skal få "vær så god" før han får snuse rundt eller tisse. Er veeeldig fornøyd med dagen. Linda var til enorm hjelp og det var utrolig lærerikt å observere henne og Felix. Når hun er så klar så blir hunden trygg rundt henne, og hun er så positiv selv om han prøver seg på masse rart. Fikk en liten økt med lineføring v/fot på slutten og han var fokusert og rolig rundt meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar